O Kongresu
  • Serbian Language
  • English (UK)

U skladu sa trenutnom situacijom IO DPS je doneo odluku da se 68. Kongres psihologa Srbije otkazuje u zakazanom terminu.

O  narednim terminima i informacijama vezano za Kongres psihologa ćemo Vas redovno informisati.

 

IO DPS
Drage
koleginice i kolege, 

Ovim putem vas još jednom pozivamo da uzmete učešće u 68. Kongresu psihologa Srbije, koji će se održati 27–30. maja 2020. na Zlatiboru, i da svojim znanjem i idejama obogatite program skupa. 

Kao što smo najavili u prvom pozivnom pismo, Kongres će započeti predavanjem prof. Pante Kovačevića, a ovom prilikom vam ukratko predstavljamo još dva predavača koji su se rado odazvali našem pozivu da na ovogodišnjem Kongresu prikažu svoj naučni i praktični rad: profesora Marka Breketa (Marc Brackett) sa Univerziteta Jejl, i profesorku Naomi Fajnberg (Naomi Fineberg) sa Univerziteta u Hartfordširu. U skladu s naslovnom temom Kongresa, prof. Breket će govoriti o programu socio-emocionalnog učenja „RULER“, koji podrazumeva primenu teorije emocionalne inteligencije u cilju poboljšanja emocionalne klime u školama i podizanja dobrobiti svih učesnika u školskom životu (link). Plenarno predavanje Naomi Fajnberg, pod nazivom „Problematična upotreba Interneta – šta bi sve kliničari trebalo da znaju“, upoznaće vas sa najnovijim trendovima u definisanju i tretiranju disfunkcionalne upotrebe Interneta, njenom prepoznavanju i relevantnim klasifikacijama, te  terapeutskom radu u ovoj oblasti (https://www.internetandme.eu/). 

Pored zanimljivih plenarnih predavanja, na Kongresu vas očekuje i niz okruglih stolova, simpozijuma i radionica, na teme koje su relevantne za našu svakodnevnu profesionalnu delatnost. Kao što smo ranije najavili, jedan okrugli sto posvetićemo pitanju opšte mature, a razgovor na ovu temu vodiće doc. dr Oliver Tošković. Za psihologe u oblasti obrazovanja takođe može biti interesantan simpozijum o individualizaciji nastave za darovite učenike, koji priprema prof. dr Ana Altaras Dimitrijević. Imajući u vidu delikatnu poziciju psihologa u zdravstvu, prof. dr Vojislava Bugarski Ignjatović i doc dr. Snežana Svetozarević organizuju okrugli sto na ovu temu, s namerom da se posebno razmotre implikacije izmena u zakonskim odredbama koje regulišu rad psihologa u ovom kontekstu. Nećemo propustiti da se osvrnemo i na spremnost psihologa za rad u oblasti ljudskih resursa, i to na okruglom stolu koji osmišljava koleginica Nevena Radovanović. Povrh toga, na radionicama koje će voditi koleginica Ana Mirković moći ćete bliže da se upoznate s aspektima i posledicama digitalnog nasilja, koje je sve češća pojava i u našoj sredini.

Uz planirane sadržaje, program Kongresa nudi još mnogo prostora za vaše ideje i doprinose. Nadamo se da ćete među brojnim ponuđenim oblicima učešća (simpozijum; okrugli sto; usmeno saopštenje ili poster prezentacija; radionica ili seminar; sastanak sekcije DPS; promocija knjige iz psihologije ili srodnih disciplina) naći onaj koji je najprikladniji da prikažete aktuelna saznanja iz svoje oblasti i pokrenete vama važne teme, te da ćete iskoristiti priliku da do 27. marta 2020. prijavite rad za 68. Kongres psihologa (Uputstva za prijavu radova)

Do susreta na Zlatiboru, srdačno vas pozdravljamo,

Ana Altaras Dimitrijević i Darko Hinić

ko-predsednici Programskog odbora 68. Kongresa psihologa

 

 

Preuzmite dokument drugog pozivnog pisma 68. Kongresa psihologa Srbije

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić