Nagrade i priznanja

LOGO2

  • Serbian Language
  • English (UK)

Po ustaljenoj tradiciji, prvog dana Sabora svečano se proglašava dobitnik nagrade "Živorad-Žiža Vasić", za popularizaciju savremene psihologije.

Ova nagrada dodeljuje se od 1970. godine, u znak sećanja na znamenitog psihologa Živorada - Žižu Vasića (Knjaževac, 18.9.1912 - Beograd, 15.8.1966), koji je, kao teoretičar i empiričar, utemeljio brojne primenjene discipline.


Živorad - Žiža Vasić je ostao upamćen kao jedna od najzanimljivijih ličnosti naše psihologije, svestrano nadaren i obrazovan čovek, koji je umeo da povezuje znanje svog vremena u stručnoj i ljudskoj delatnosti.

Dosad je ovom uglednom nagradom Društva psihologa Srbije nagrađeno više od 50 koleginica i kolega.

Da bi se ova lepa tradicija nastavila, neophodno je Žiriju ove nagrade uputiti predloge, to mogu učiniti bilo sekcije, institucije ili pojedinaci, uz neophodne podatke i argumentaciju o ukupnom naučnom, stručnom i popularizatorskom angažovanju kandidata. U očekivanju predloga, samo da podsetimo: po Pravilniku o nagradi, pojedinac je može dobiti samo jednom. Ili, kako je to primetio jedan laureat: jeste jednom, ali je i zauvek.

Dobitnici nagrade

Psiholozi volonteri pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović