Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

Конгрес психолога Србије

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

sabor-2012-5Nevenka Drašković-Ivanović  završila je  studije  psihologije 1983. godine, na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Radi u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu kao školski psiholog.

Kao student, radila je u tadašnjoj marketingškoj agenciji „Borba“ kod  Dragana Sakana tokom nekoliko godina, a zatim i  kao spoljni saradnik Instituta za psihologiju na više projekata (1983-1984. g.).  Počinje da radi u obrazovanju 1984. kao profesor psihologije, i u obrazovanju ostaje do danas.

Posle 2000. godine učestvuje u različitim projektima Ministarstva prosvete vezanim za reformu obrazovanja i ova saradnja traje i danas. Takođe, koautor je i voditelj nekoliko programa stručnog usavršavanja za nastavnike i stručne saradnike.

Godine 2000. završava Geštalt  terapiju kod Mladena Kostića. U  savetovalištu  Doma omladine radi kao savetnik/terapeut u periodu od  2006 do 2011.

Rad u društvu psihologa, počela je 1983. godine, a učestvovala je u organizaciji Sabora psihologa u Velikoj Plani.

Sredinom osamdesetih, bila  je član redakcije „Psiholoških novina“ . Takođe je bila i član izdavačkog saveta „Psiholoških novina“.

U okviru Sekcije školskih psihologa više puta je uzimala učešće u radu Sabora psihologa.

U periodu od 2006 do 2011. godine vodila je Republičku sekciju psihologa zaposlenih u srednjoj školi.  Zahvaljujući angažovanju i osećanju profesionalne odgovornosti Nevenke Drašković Ivanović u ulozi predsednice Sekcije psihologa srednjih škola Republike Srbije ta sekcija je jedna od najaktivnijih sekcija Društva psihologa Srbije.

U  znak zahvalnosti za napore u promovisanju psihologije Društvo psihologa Srbije dodeljuje Nevenki Drašković Ivanović  priznanje „Ljubomir Ljuba Stojić“.


Predlagač

Republička sekcija psihologa srednjih škola

На мрежи

Ко је на мрежи: 70 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се за мејлинг листу ДПС

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић