Knjiga rezimea

LOGO2

  • Serbian Language
  • English (UK)

Drage kolege, zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na međunarodnu konferenciju Dani primenjene psihologije. Naša konferencija održaće se tradicionalno, 25. i 26. septembra na Filozofskom fakultetu u Nišu. Cilj nam je da ohrabrimo kolege iz različitih oblasti psihologije da aktivno učestvuju u diskusiji istraživačkog rada podstičući razmenu ideja između psihologa svih generacija. Dani primenjene psihologije su mesto na kome objedinjujemo psihologe istraživače, studente istraživače svih nivoa studija i druge stručnjake koji svoju praksu obogaćuju naučnim radom.

Veliko zalaganje programskog i organzacionog skupa odbora ne može ostvariti naš cilj bez vašeg učešća i  zato vas pozivamo da doprinesete tradiciji okupljanja oko zajedničkih vrednosti psihološke struke koje nastojimo da promovišemo. Zajedno možemo da ostvarimo inspirativnu diskusiju i razmenu ideja između različitih grana psihološke profesije, i prijatno druženje i saradnju.

Potencijalni oblici učešća na konferenciji uključuju plenarno izlaganje, simpozijume, usmene prezentacije, prezentacije u stručnoj sesiji, okrugli sto, poster prezentacije, seminari i radionice.

Za sada je potvrđeno učešće dva plenarna predavača. Prvi plenarni predavač - prof. dr Veljko Jovanović je jedan od najuticajnijih istraživača mlađe generacije u oblasti psihologije u regionu jugoistočne Evrope. Njegova istraživanja usmerena su na teme koje se tiču razumevanja i merenja subjektivnog blagostanja, kao i međukulturalnih razlika u blagostanju. Dobitnik je nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najboljeg mladog naučnika i istraživača 2018. godine, a 2019. godine za svoju knjigu „Psihologija subjektivnog blagostanja“ dobio je nagradu „Dr Borislav Stevanović“. Član je redakcije našeg najuglednijeg naučnog časopisa „Psihologija“, kao i uredničkog odbora časopisa „Journal of Well-Being Assessment“. Drugi plenarni predavač je dr Milica Nikolić, sa Univerziteta u Amsterdamu. dr Milica Nikolić proučava razvoj socijalne anksioznosti kod dece i mladih, odnosno učešće straha, inhibisanosti i samosvesnosti u razvoju socijalne aksioznosti. Za svoj rad, Milica je dobila naročita priznanja za doprinos razvojnoj psihologiji od stane holandske i evropske asocijacije dečjih psihologa, a trenutno radi na proučavanju neuralnih mehanizama samosvesne emocionalne reaktivnosti i njene povezanosti sa socijalnom anksioznošću kod adolescenata. 

Radni jezik konferencije je engleski, a prijava rezimea moguća je na zvaničnoj veb stranci konferencije www.psihologijanis.rs/dpp a rok za prijavu je 30. april. Prijava radova za stručne sekcije može se podneti i na srpskom jeziku. Organizatori konferencije obezbediće recenziju svakog pristiglog rezimea, a povratna informacija autorima biće dostavljena do 15. juna.  Prihvaćeni rezimei biće objavljeni u knjizi rezimea pre same konferencije, dok će integralni tekstovi saopštenih radova biti objavljeni, nakon recenziranja, u tematskim zbornicima konferencije. Iznos kotizacije je 6000 RSD ili 50 evra (instrukcije za plaćanje možete naći na veb prezentaciji konferencije).

Prijavite svoj rad i vidimo se u Nišu! www.psihologijanis.rs/dpp 

Organizacioni i programski odbor

Konferencije Dani primenjene psihologije

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović