Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Na FASPER-u je šestog juna održan Zbor, prethodno najavljen u Proglasu psiholozima Srbije, a na kome je učestvovalo oko pedeset psihologa.

Prisutni psiholozi su izrazili nezadovoljstvo radom aktuelnog DPSa, pre svega zbog odlaganja  Godišnje i Izborne Skupštine Društva a potom i zbog kvaliteta njihovog rada.

Svi prisutni su se složili da je mandat svim organima DPSa (kao i, sledstveno, CPPa) istekao a da pri tome nisu realizovani neophodni preduslovi da se Skupština održi već su naprosto mandati produženi pukim izjavama o produženju mandata samih funkcionera DPSa. Konstatovano je da Sekcije nisu u roku koji Statut predvidja podnele izveštaje o radu a da sadržaji podnetih Izveštaja ne samo da su okasnelo podneti (neki i nisu uopšte podneti) već često i sadržinski nisu valjani i potpuni. 

Imajući ovo u vidu Zbor je doneo odluku da formira, u okviru DPSa, poluformalnu grupu "INICIJATIVA" i putem demokratske procedure konstituiše njen Privremeni Izvršni Odbor. S obzirom na  vanstatutarno stanje u kome se uprava DPSa našla. a želeći da se naše strukovno udruženje održi – dat je mandat pregovaračkom timu INICIJATIVE da nastavi razgovore  sa dosadašnjom upravom Društva o mogućem održavanju Privremene skupštine kojom bi počelo razrešavanje krize Društva.

Svi prisutni na  Zboru izrazili su veliku zabrinutost zbog neodržavanja Skupštine u Statutom predvidjenom roku, a bez ikakvog razloga ili obrazloženja koje bi bilo prezentovano članovima. Ovim se, po opštem mišljenju, u veoma teškom društvenom momentu dovodi u pitanje opstanak našeg strukovnog udruženja.   

                                               za INICIJATIVU Spomena Milačić

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 510 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović