Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

 

         U 72-oj godini života pre­minula je prof dr Jelena Vlajko­vić, istaknuti stručnjak, specijalista kliničke psihologije, borac za demokratiju i ljudska prava.

         Dr Vlajković objavila je tokom svog radnog veka preko 70 stručnih i naučnih radova i tri knjige: “Teorija i praksa Mental­ne higijene“ (8 izdanja), „Život­ne krize – prevencija i prevazi­laženje“ (3 izdanja), „Od žrtve do preživelog – psihološka po­moć u katastrofama“ (1 izdanje). Autorka je priručnika pod nazi­vom „Psihološke krizne inter­vencije u obrazovno-vaspitnim ustanovama“, kao i nekoliko projekata koji su podržani od međunarodnih institucija i zvaničnih vladinih or­ganizacija.

          Na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Odeljenju za psihologiju od 1980. do 2008. predavala tri klinič­ka predmeta (Psihologija men­talnog zdravlja, Psihologija u zajednici i Psihološka primar­na prevencija). U periodu 1970 - 1980  radila je kao klinički psiholog-praktičar na Klinici za psihijatriju KBC „Zvezdara«.

          Od 2008. do 2014. predavala na Filozofskom fakultetu u Ni­kšiću, na grupi za psihologiju (predmeti: Opšta psihopato­logija, Psihologija mentalnog zdravlja, Klinička psihologija, Psihologija u zajednici i inter­vencija u krizi, Veštine savetovanja i Komunikologija).

            Tokom svih  ovih godina bila je i aktivan član Društva psihologa Srbije. Jelena Vlajković je 1987. godine  dobila nagradu „Živorad Žiža Vasić“, koju dodeljuje Društvo psihologa Srbije za popularizaciju psihologije.

Jelena Vlajkovic

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 159 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović