Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

PN 360, decembar 2012.

Naučni skup na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici
POJEDINAC, PORODICA, DRUŠTVO U TRANZICIJI
J. Minić

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 21. i 22. decembra održan je mađunarodni multidisciplinarni naučni skup pod nazivom "Pojedinac, porodica, društvo u tranziciji" na kome je prezentovano 78 naučnih radova istraživača iz više zemalja regiona i iz različitih oblasti naučnog interesovanja...

Obeležen jubilej Instituta za psihologiju
PEDESET GODINA USPEŠNOG RADA
V. S. Disić

Na Institutu za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu svečano je obeležen, 12. decembra 2012. godine, veliki jubilej, punih 50 godina uspešnog rada. Institut je osnovan daleke 1961. godine, po odluci Izvršnog veća NR Srbije, a već sledeće, 1962. godine, postao je i pravno lice i počeo sa aktivnim radom.

Komentar
DISKRIMINATIVNA INKLUZIJA
A. Milojević

U poslednjih deset godina učinjene su promene u sistemu obrazovanja bez jasne strategije i može se reći, stihijski. Nekritički su preslikavani modeli obrazovnih sistema iz zapadnih zemalja, ne vodeći računa o specifičnostima naše kulture i prethodnom iskustvu u ovoj složenoj i osetljivoj oblasti.

16. Sednica Izvršnog odbora
NEPROMENJEN IZNOS ČLANARINE I KOTIZACIJE
V. S.Disić

Izvršni odbor održao je 22.12.2012. godine u prostorijama Društva 16. sednicu kojoj su prisustvovali pored gotovo svih članova IO (osim Zorana Slavkovića) i Milan Todorović, član Nadzornog odbora CPP i Duško Babić, direktor CPP. Sednica je počela nešto dužim uvodom, jer se pre samog usvajanja dnevnog reda razgovaralo o predlogu Marine Pavlović da se kao jedina tačka dnevnog reda prihvati tema "Upravljanje IO DPS i posledice".

Sastanak Podružnice Zapadnobačkog okruga
AKTIVNO I RADNO I U ZIMSKIM MESECIMA
J. Radojčić

Podružnica psihologa Zapadnobačkog okruga sastankom od 28.11.2012.g. zaokružuje još jednu aktivnu i radnu 2012. godinu koja je obilovala sadržajnim okupljanjiuma i stručnim razmenama psihologa. Ovoga puta domaćin okupljanja bila je Škola osnovnog i srednjeg obrazovanja sa domom „Vuk Karadžić“ odnosno psihološkinja ove ustanove Jelena Lečić.

Sa sajtova
MUZIKA I KOGNITIVNE SPOSOBNOSTI DECE
V. S. Disić

Tragajući za novim elektronskom časopisima iz oblasti psihologije, pažnju nam je privukao poljski magazin "Advances in cognitive Psychology" (Napredak u kognitivnoj psihologiji) koji od 2005. godine izlazi samo "on-line" i čija uređivačka politika predstavlja primer otvorenosti za sve evropske psihologe.


IN MEMORIAM
PROFESOR DR IVAN ŠTAJNBERGER (25.12.1934-14.11.2012.)
Pripremili S. Čizmić i M. Čabarkapa

U Beogradu je sredinom novembra 2012. godine, u 77. godini života, preminuo profesor dr Ivan Štajnberger. Profesor Štajnberger je ceo svoj radni vek proveo na Odeljenju za psihologiju Filozofksog fakulteta u Beogradu, gde je obavljao sve nastavničke i upravne dužnosti, uključujući i one najviše - bio je redovni profesor na Odeljenju za psihologiju, upravnik Odeljenja i dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu.


ČLANARINA SA PRETPLATOM NA PSIHOLOŠKE NOVINE ZA 2013. GODINU

Ukoliko troškove učlanjenja snosi radna organizacija iznos za jednog psihologa je 5000 dinara. Za učlanjenje tri i više psihologa iz iste organizacije DPS daje popust od 20% pa je iznos po članu 4000 dinara. Ukoliko članarinu plaćate sami kao pojedinac iznos je 2500 dinara. Penzioneri, nezaposlenih psiholozi i samohrani roditelji ostvaruju pravo na povlašćeni iznos članarine od 1700 dinara.

Psihološki zabavnik:
PREPOZNAVANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA (15)
Priprema V. Nešić

Za ovaj broj PN odabrali smo nekoliko istaknutih psihologa čija su dela prevođena na srpski jezik: Robert Vudvort, Dejvid Kreč, Pol Gilford i Čarls Ozgud.

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 168 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović