Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

podruznica-sombor-okt-2012Podružnica psihologa Zapadno-bačkog okruga odražala je sastanak u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru. Tema susreta bili su novi pravilnici u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Razgovaralo se o „Pravilniku o programu svih oblika rada stručnih saradnika“ kao i o „Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika“ koji su obavezujući od ove godine.

 

Novi pravilnik o programu rada psihologa zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama je  zvaničan deo „Pravilnika o programu rada stručnih saradnika“.

Rad psihologa u obrazovno vaspitnim ustanovama je podeljen na devet oblasti sa ciljem unapređivanja obrazovno-vaspitnog rada u ustanovi u skladu sa ciljevima i principima obrazovanja i vaspitanja, primenom teorijskih i praktičnih saznanja psihologije kao nauke. Psiholozi su se posebno osvrnuli na veliki broj obaveza koja im se nameću,a koja prema Pravilniku  nisu u njihovoj nadležnosti.

Novi „Pravilnik o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika“ nudi veliki broj seminara, ali malo je  uskostručnih i za rad psihologa, bitnih seminara. Predlog je da se i sama Podružnica organizuje i za svoje članove omogući pohađanje uskostručnih seminara, predavanja i sl.

Dinamična atmosfera i zanimljiva diskusija doprinela je izglasavanju nekih konkretnih predloga bitnih za rad psihologa u obrazovno-vaspitnim ustanovama.


Tatjana Janičić

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 1030 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović