Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Kampanju „Svi u školu, budućnost za sve" realizovali su 9. septembra 2011. u Beogradu Fond za otvoreno društvo Srbija, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Savez učitelja Republike Srbije i Centar za obrazovne politike, u saradnji sa projektom „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou-DILS" Ministarstva prosvete i nauke.

Kampanja promoviše društvenu uključenost, koja počinje uključivanjem deteta u obrazovni sistem. Cilj kampanje je da informiše, edukuje, povezuje i podstiče na akciju one koji su odgovorni i zainteresovani za kvalitetno obrazovanje dostupno svakom detetu, bez obzira na lične karakteristike, zdravstveno stanje, nacionalnu pripadnost, porodični status, društveni i materijalni položaj ili mesto stanovanja.

„U okviru kampanje održano je 100 tribina pod nazivom "Obrazovanje za sve" sa oko 12.000 učesnika. Diskutovano je o različitim oblicima podrške vaspitačima i nastavnicima u ostvarivanju kvalitetnog i dostupnog obrazovanja, kao i o ulozi interresornih komisija. Prezentovano je preko 120 primera dobre prakse koji se odnose na prilagođavanje sredine za učenje, nastavnih sadržaja i metoda rada potrebama i mogućnostima dece. Značaj razmene iskustava i uzajamnog učenja nastavnika je ", izjavila je izvršna direktorka CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju, Milena Mihajlović, i dodala „Izuzetno nam je drago što je kampanja naišla na odobravanje u javnosti i ovim putem želimo da se zahvalimo medijima na podršci, jer duboko verujemo da će samo zajednički napori društva u celini dovesti do kvalitetnog i dostupnog obrazovanja za svako dete."

Veliki broj medija podržao je promociju inkluzivnog obrazovanja, 96 lokalnih i regionalnih TV stanica, kao i tri televizije sa nacionalnom frekvencijom (RTS, TV Avala i B92); TV Studio B, 73 lokalne i regionalne radio stanice, 85 štampanih medija, elektronska izdanja novina i 60 sajtova. Podeljeni su lifleti i brošure na srpskom jeziku i jeziku tri najveće manjinske zajednice (romski, mađarski, albanski), a brošura i na Brajevom pismu. Sav pisani i video materijal postavlja se na sajtu www.inkluzija.org , i na Facebook, profil „Kampanja inkluzija", koji je okupio je oko 1200 članova/ica. Takođe, materijal će biti dostavljen svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 138 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović