Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE U NIŠU
KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Petar Mitić

Na Filozofskom  fakultetu u Nišu održana je, 25. i 26. septembra ove godine, Konferencija „Dani primenjene psihologije", na kojoj su, pored učesnika sa svih odeljenja za psihologiju univerziteta Srbije, prisustvovali i gosti iz Sofije, Skoplja i Banja Luke.

O MOBINGU I LIDERSTVU
VAŽNA MISIJA PSIHOLOGA

Radmila Korica Tošović

U našoj sredini se poslednjih godina sve više govori o mobingu kao pojavi. To je dobro jer znanje olakšava prepoznavanje pojave, što je prvi korak u borbi protiv nje. Međutim, malo se govori o vezi između mobinga i liderstva, odnosno menadžmenta. A veza ne samo da postoji već je direktna, negativna, uzročno-posledična i ključ je za efikasnu borbu, čak prevenciju, mobinga.

XV SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA
OSNIVANJE SAVETOVALIŠTA U OKVIRU DPS

Branislav Strahinić

Petnaesta sednica IO DPS održana je 24.09.2010. godine u prostorijama DPS. Pored šest članova IO, sednici su prisustvovali i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, direktor CPP Duško Babić i sekretar društva Milena Šćurić. Na početku Sednice razmatrane su aktivnosti oko Zakona o psihološkoj delatnosti.

KOMENTAR
O UGLEDU DRUŠTVA

Aleksandar Milojević

Dobro je poznato, što naročito ističu poslenici drugih struka, da je DPS jedno od najorganizovanijih i najaktivnijih strukovnih udruženja u Srbiji. Međutim, već duži niz godina broj aktivnih članova (oni koji redovno plaćaju članarinu), prema evidenciji Stručne službe se ne povećava uprkos činjenici da broj diplomiranih psihologa raste.

DVE SKALE U KORELACIJI NE MERE ISTU STVAR
BEZ DOKAZA

Petar B. Kostić

Da podsetim čitaoce psiholoških novina. U broju PN 332 objavljen je sledeći tekst: „Jedan, nama nepoznati, srpski doktor psiholoških nauka je, u svojstvu recenzenta radova za EIP10 napisao i potpisao sledeće dve rečenice:..."

INTERVJU SA PROF. DR ŽARKOM TREBJEŠANINOM
NIŠTA SE NE MENJA SAMO OD SEBE

Milena Ćuk

Profesor dr Žarko Trebješanin aktivno je učestvovao u nekoliko dešavanja na ovogodišnjem Saboru. Učestvovao je na plenarnom predavanju Društveni karakter danas, na okruglom stolu Odnos prema bolesti kao pokazatelj zdravog društva i vodio je dešavanje na temu Sećanje na prof. dr Nikolu Rota povodom objavljivanja izabranih dela Nilkole Rota.

SASTANAK PODRUŽNICE ZAPADNOBAČKOG OKRUGA
DRUŠTVENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U RADU

Radmila Babičković

Ni visoke temperature nisu sprečile da se 02.07.2010. godine na još jednom u nizu sastanaka okupe i u prijatnoj atmosferi razmene svoja mišljenja i iskustva psiholozi iz Sombora i Kule. Ovoga puta domaćini su bili osnovna škola „Dositej Obradović" Sombor i psiholog Meira Mrđenov. Povod za okupljanje bio je više nego dobar.

SA SAJTOVA
POSLEDICE KATASTROFA

Vesna S. Disić

U recentnim istraživanjima pojavljuje se i jedna tema koja nije rezultanta socijalnih odnosa u jednom društvu, već posledica prirodnih katastrofa, koje su na žalost sve češće.

OSVRT NA CITATNU ANALIZU RADOVA PROFESORA MILOŠEVIĆA
PREPOZNATLJIV U SVETU

Milanko D. Čabarkapa

Bavljenje naukom, kao ni u jednoj drugoj oblasti, podrazumeva strpljivost, upornost i posvećenost, da bi na kraju došlo do rezultata koji su originalni i značajni za naučnu javnost i društvo u celini. Da bi se to postiglo, u nauci nije dovoljno samo predano raditi i istraživati, već se rezultati moraju objavljivati u relevantnim naučnim i stručnim publikacijama...

PRVA OBUKA ZA TEST VELIKIH PET PLUS DVA
Nataša Barišić Ciganović

Fantastično - bila bi jedna reč pomoću koje bi mogli sasvim kratko da opišemo obuku za test Velikih pet plus dva, koju je Centar za primenjenu psihologiju realizovao u subotu 2.10.2010. godine u prostorijama Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 109 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović