Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Redovna Skupština Društva psihologa Srbije bila je planirana za subotu, 26. decembar ove godine, što je uobičajen ritam njenog održavanja. Zbog toga je Izvršni odbor tražio od sekcija i podružnica DPS izveštaje o radu da bi se oni mogli zbirno prezentovati. Izabrani su i delegati za Skupštinu, određen dnevni red i mesto održavanja (svečana sala Rudarskog fakulteta), ali se ispostavilo da neki članovi predloga Statuta DPS još nisu usaglašeni u Društvu.


Dosta ranije pokrenut je proces razmatranja izmena i dopuna našeg Statuta, obrazovana je radna grupa, koja zbog odustajanja jednog a bolesti drugog člana nije imala pun kapacitet, pa je posao priprema nacrta preuzeo sekretarijat a onda i Izvršni odbor DPS pod vođstvom Višnje Helajzen.

Javna diskusija u Društvu, preko našeg sajta i novina, pokrenuta je još letos. Svi su pozvani da daju svoje primedbe. Predloge izmena detaljno je razmotrio IO a onda je 18. decembra stiglo i pismo od Upravnog odbora Centra za primenjenu psihologiju da neke članove u vezi sa privrednom delatnošću Društva i radom CPP treba promeniti i usaglasiti do 15. januara, što je zaista važno. IO je zamolio da to bude ranije i zauzeo stav da se Skupština pomeri za kraj januara.

Kako predsednik Društva zakazuje skupštinu, odlučujem se za optimalno vreme da se sve usaglasi i pripreme završe, tako da će se Skupština Društva psihologa Srbije održati u subotu, 30. januara 2010. godine. Imajući u vidu obavezujuće nove zakone o udruženjima građana i privrednim društvima, kao i potrebe da se donese zaista dobar inovirani osnovni dokument Društva, smatram da su važnija usaglašavanja i dolazak do jedinstvenih stavova u vezi s tim od održanja prethodnog termina za Skupštinu.

Po onoj narodnoj: Ako ne možemo kako hoćemo, učinićemo kako možemo.

Prvoslav S. Plavšić, predsednik Društva psihologa Srbije


Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 373 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović