Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Istorija psihologije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)
Redovni sastanak Republičke sekcije predškolskih psihologa održan je 28. 10. 2016. u Domu učenika "Jelica Milovanović". Na ovaj sastanak pozvani su kolegenice i kolege psiholozi koji su uključeni i zainteresovani za psihologiju dece predškolskog uzrasta bez obzira da li su članovi Društva psihologa Srbije i Predškolske sekcije ili nisu. Sastanak je otvorila Olga Lakićević i informisala prisutne psihologe o osnivanju sekcije i ciljevima i zadacima koje je sekcija pred sebe postavila.

Potom je Biljana Kojović, predstavnik Grupe za socijalnu inkluziju MPNITR prezentovala novine u predškolstvu. Najpre je govorila o izradi i implementaciji predloga novog dokumenta Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i o izradi Pravilnika o kompetencijama i standardima prostora i opreme.  U drugom delu svog prikaza, izvestila je prisutne o aktuelnim inicijativama, projektima i sistemskoj podršci unapređivanju inkluzivnog predškolskog obrazovanja i kvaliteta, dostupnosti i pravednosti PVO, kao i planiranih izmena zakonskih i podzakonskih regulativa.

Sastanak je završen nakon diskusije vezane za teme dnevnog reda koju je moderirala je Olga Lakićević. Svi učesnici imali su priliku da iznesu svoje refleksije, daju svoj osvrt u odnosu na aktuelne  novine i izazove koji stoje pred predškolskim psiholozima.

Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 1243 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović