Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

New Project 3

  • Serbian Language
  • English (UK)

istor

ISTORIJA RADA ŠKOLSKIH PSIHOLOGA

Ružica Obradović i Ljljana Milovanović

redovna cena: 575 dinara

cena sa popustom: 460 dinara


Knjiga Istorijat rada školskih psihologa u srednjoj školi je napisana kao deo obuhvatnijeg projekta koji je prihvatio Izvršni odbor Društva psihologa Srbije, januara 2000. godine.
Ideja projekta je da se obuhvate svi nivoi obrazovanja i vaspitanja, u kojima se razvijala i razvija psihološka delatnost: od predškolskog, preko osnovno-školskog i srednjoškolskog, do obrazovanja i vaspitanja sa hendikepiranima i u učeničkim domovima. Ovim projektom se ne bi obrađvala i nastava iz psihologije.

Zašto se rodila jedna ovakva ideja i zašto ona zakuplja našu pažnju? Iz velikog broja vrlo jednostavnih razloga:
- što je od trenutka ulaska prvih psihologa u škole u Srbiji, najpre osnovne, a potom postepeno i u ostale, proteklo pola veka i što se u tom realativno dugom vremenu mnogo toga uradilo, što treba sačuvati od zaborava;
- ako to ne uradi generacija koja je iznela na svojim plećima utemljivanje naučne psihologije u naše obrazovanje i vaspitanje, ko će onda to učiniti ili ko bi to mogao bolje od nje same?
- što taj posao ova generacija duguje generacijama koje će doći posle nje, kako bi one imale jasnu predstavu o korenima i istorijskom kontinuitetu svoje struke.

Koleginice Ružica Obradović i mr Ljiljana Milovanović uradile su svoj deo posla. Na ostalima koji su prihvatili svoj deo ostaje da ga dovrše, kako bi problem bio obrađen u potpunosti.

Milojko Stojanović, idejni pokretač projekta


Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 


Symposium

Save the date: Symposium ‘Lessons learned from the European Countries’

INFO

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović