Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

neopr

NEO PI-R, primena i interpretacija

D. Đurić Jočić, T. Džamonja Ignjatović, G. Knežević

redovna cena: 840 dinara

cena sa popustom: 670 dinara


Knjiga  "NEO PI-R, primena i interpretacija" posvećena je upitniku ličnosti koji je baziran na Petofaktorskom modelu ličnosti. Cilj knjige je da se prezentuje primena NEO PI R upitnika na osnovu empirijskih istraživanja i praktičnog iskustva autora, posebno u oblasti kliničke psihologije. Široka upotreba ovog upitnika u različitim oblastima, zasniva se na pretenzijama modela da predstavi univerzalne dimenzije ličnosti koje obuhvataju normalne i patološke fenomene ličnosti u jedinstveno polje. U prvom dalu razmatran je odnos normalnosti i amoralnosti, međuodnos crta ličnosti, poremećaja ličnosti i teških mentalnih poremećaja. U drugom delu predstavljeno je istraživanje o primeni upitnika na našoj kliničkoj populaciji. Treći i četvrti deo knjige razmatra etape korišćenja instrumenta od zadavanja, preko kodiranja, do interpretacije rezultata, a navedeni primeri treba da omoguće razumevanje procesa obrade i korišćenja rezultata.

 

Proces prevoda i empririjske provere NEO PI R upitnika odobren je od strane Psychological Assessment Resources Inc., kao nosioca izdavačkih prava. Autori su u saradničkom kontaktu sa tvorcima instrumenta Costa-om и McCrae-om, i njihova podrška u procesu prevođenja instrumenta i kasnijoj proveri je bila od velikog značaja.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 145 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović