Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

sinopis

SINOPSIS
Pitanja psihološke procene ličnosti i integracije

Josip Berger

redovna cena: 840 dinara

cena sa popustom: 670 dinara


Nedavno istraživanje najčešćih poslova psihologa u oblastima primene psihologije (Berger, J. Krstić, N. i sar.) pokazalo je da da se na prvom mestu ubedljivo nalazi procena ličnosti i ponašanja. Međutim, tom zavidnom polažaju koje zauzima ova vrsta zadataka, neodgovara i nivo obučenosti psihologa za njihovo izvođenje. Naime, u toku osnovnih studija psihologije samo se stiču prva i to uglavnom teorijska znanja, dok se kroz praktičan rad i neophodne dodatne edukacije uz razne oblike supervizije, stiču stručne veštine i profesionalna zrelost. Ova knjiga je upravo i napisana sa namerom da psihologe u oblasti primenjene psihologije podstakne da unaprede svoj metod, sebe i svoju struku do neke više tačke razvoja. Bavi se isključivo finalnim delom kliničke procene - problemom integracije podataka dobijenih heterogenom baterijom psiholoških mernih instrumenata.

Poludijaloškim načinom pisanja, uz prisutnost kritičnosti ali i duhovitosti, autor postavlja preko podnaslova više od stotinu pitanja i traga za odgovorima. Procena ličnosti, kao metodsko pitanje, svakako zaslužuje pažnju stručne javnosti i zato je ovaj tekst i napisan, ali koliko će on biti zanimljiv i pre svega koristan oceniće sam čitalac, ukoliko bude spreman da razmišlja o problemima koje se u ovom tekstu razmatraju.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 190 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović