Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

psihoterapija

PSIHOTERAPIJA OD LEKA DO UTOPIJE

Josip Berger

redovna cena: 1125 dinara

cena sa popustom: 900 dinara


Knjiga predstavlja zbirku članaka o psihoterapiji, od kojih su neki već bili objavljeni u Avalskim sveskama. Tim člancima, čiji je sadržaj reprezentativan samo za jedan period razvoja ideje i psihoterapijske prakse autora, dodata su još tri u kojima se psihoterapiji prilazi iz savremene perspektive. Ovakvim sadržajem knjige čitaocima je omogućeno da stvore pravu sliku o stvarnosti i odnosu stanja u psihoterapiji, u poslednjih dvadeset godina, kod nas i u "svetu".

U uvodnom članku knjige, je između ostalog, na pregledan i sistematičan način prikazano, šta je to psihoterapija i kako se može definisati, indikacije za psihoterapiju, izbor tretmana, psihoterapija kao zanimanje, aktuelni status psihoterapije, itd. Takođe, knjiga sadrži i tekstove u kojima se govori o novim pravcima grupne psihoterapije, interpersonalnom odnosu i intrapsihičkim procesima, teorijama krize i modelu bazičnih oslonaca ličnosti, novinama u oblasti psihoterapije, o psihoterapijskom ugovoru, potom šta se psihoterapijom može promeniti. Posebna pažnja je posvećena jednom veoma značajnom pitanju, a to je evaluacija efekata psihoterapije.

Knjigu preporučujemo i smatramo da bi bila od koristi, ne samo studentima kojima je ona ujedno i udžbenička literatura, već i svima onima koji su profesionalno angažovani ili pak zainteresovani za teoriju i praksu psihoterapije. Autor, ujedno, izražava i nadu da će ova zbirka, koja predstavlja i dokument o jednoj grani psihologije, poslužiti kao podstrek kolegama da krenu u raspravu bar o nekim od mnogobrojnih pitanja, koja su u ovoj zbirci zabeležena.

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 230 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović