Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

roditelj

TREĆI RODITELJ
Novi pravci grupne psihoterapije

Josip Berger

redovna cena: 940 dinara

cena sa popustom: 750 dinara


Pojavljivanje knjige "Treći roditelj" dvadeset godina od njenog nastanka ukazuje nam da je psihoterapija i dalje tema koja izaziva znatiželju kako stručnjaka tako i onih koji pokušavaju da svoje životne teškoce reše na taj način, a i onih koji bi samo hteli da se informišu. Knjiga nosi podnaslov "Novi pravci grupne psihoterapije" i obuhvata samo deo psihoterapija koje, bar tako se ponekad čini, gotovo da niču kao pečurke posle kiše, ali koje sve u osnovi teže istom cilju - razrešavanju životnih nedaća.

Knjiga ima tri dela: opšti deo, deo u kome se razmatraju pojedine grupne psihoterapije i deo u kojem je dato završno razmatranje o grupnim psihoterapijama. U prvom delu figuriraju naslovi: "Savremena psihoterapeutska scena", "Šta je psihoterapija", "Istorijska skica novih pravaca grupne psihoterapije u Jugoslaviji " i "Grupe susretanja". U drugom delu se razmatraju "Grupne psihoterapije usmerene na telo", "Geštalt terapija", "Transakciona analiza" i "Racionalno emocionalna terapija". U trećem delu, u poglavlju "Završno razmatranje" analiziraju se psihoterapija i društvo, lečenje i menjanje, sociogeneza i biogeneza duševnih poremećaja, uloga grupne psihoterapije, razvoj ličnosti, dok se u poglavlju "Opšti model predmeta psihoterapije" u kratkim crtama razmatra potreba za postojanjem modela ličnosti i kao mogućee rešenje nudi psihološko potporni sistem u čijoj osnovi su četiri bazična oslonca ili uporišta ličnosti.

Knjiga je namenjena psiholozima svih profila, kao štivo bazične psihološke opšte kulture, ali i onim profesionalno angažovanim i zainteresovanim za grupnu terapiju za koje predstavlja neizostavnu teorijsku potrebu.

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 230 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović