Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

zdravstvena

ZDRAVSTVENA PSIHOLOGIJA

Dušica Berger

redovna cena: 900 dinara

cena sa popustom: 720 dinara


Autor i saradnici poduhvatili su se jednog teškog zadatka da predstave ovu, relativno novu granu primenjene psihologije. Knjiga pored uvoda u kojem se govori o nastanaku ove grane primenjena psihologije, pojmovnom određenju i biopsihosocijalnom modelu kao okosnici za razmatranje psihološkog pristupa raznim psihosomatskim i somatskim oboljenjima sadrži i sledeća poglavlja: Ponašanje, zdravlje i primarna prevencija, Reakcije na simptom, bolest i traženje stručne pomoći, Stres i njegovo prevladavanje, Alkoholizam, pušenje i gojaznost, Odnos lekar - bolesnik i problemi interakcije, Hospitalizacija, Bol i njegovo savladavanje, Psihoneuroimunologija, Aids i kancer, Kardiovaskularne bolesti, moždani udar i ponašanje, Psihološki aspekti terminalnih stanja (smrti), Porodica, zdravlje i bolest. Knjiga je od značaja za stručnjake, psihologe, lekare i sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, jer ih podseća da čoveku nije važna samo vrhunska medicinska pomoć, nego i ljudski prilaz koji će omogućiti da se pacijent ne oseća kao slučaj, već i kao ljudsko biće.

Knjiga je pisana studiozno, argumentovano, uz podatke iz najsavremenijih izvora i istraživanja, pisana jasno i lakim stilom. Namenjena je psiholozima, onima iz prakse, ali i nastavnicima, predavacima, lekarima i srodnim strukama kao i svim zainteresovanim za oblasti zdravlja i bolesti, probleme ljudskog življanja uz oboljanja koja su, nažalost, česti pratilac samog života.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 364 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović