Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

zbornik5

OPŠTA PSIHOLOGIJA
Zbornik 5

redovna cena: 712.50 dinara

cena sa popustom: 570 dinara


Zbornik radova iz oblasti opšte psihologije, nalazi se u sklopu obavezne literature na studijama psihologije. Obuhvata u integralnom obliku tekstove i radove domaćih autora, ranije objavljivanih u različitim naučnim publikacijama. Sadrži dva dela. U prvom delu su dati testovi: I.Ivić "Nagoveštaji simboličke funkcije kod antropoida"; L. Vučić "Nova dostignuća u psihologiji učenja" sa međunarodnog sastanka u Fraskatiju; Lj. Žiropađa "Dva mehanizma instrumentalnog učenja" i "Dve orijentacije u komparativnoj analizi učenja"; V. Ðurić "Asocijacija ili informacija" i S. Radonjić "Bihejviorizam, pun i prazan organizam i biološke granice učenja".

Drugi deo Zbornika sadrži tekstove samo prof. dr Slavoljuba Radonjića, o biofidbeku (biološka povratna informacija), potom terapijskim principima i metodama bihejvioralne terapije, o terapiji ponašanja i relaksaciji.

Naknadno je pridodat i deo u kojem autor S. Radonjić prikazuje kako se principi učenja mogu koristiti u objašnjenju nastanka anksioznih stanja i fobija.


Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 276 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović