Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

cedastat

STATISTIKA ZA PSIHOLOGE

Čedomir Dragićević

redovna cena: 975 dinara

cena sa popustom: 780 dinara


Ovaj osnovni kurs statistike nastao je na osnovu predavanja, držanih studentima prve godine psihologije u okviru predmeta "Statistika u psihologiji" na Odeljenju za psihologiju Filozofskog Fakulteta u Beogradu. Udžbenik je namenjen isključivo redovnim i vandrednim studentima psihologije koji upisuju studije uglavnom posle završenog srednjeg školovanja. Njihovo matematičko obrazovanje prilično je raznoliko -zavisno od planova i programa različitih usmerenja koja su završili.

Vodeći računa o tome, autor se trudio da u najvećoj mogućoj meri udžbenik prilagodi korisnicima koji su tek na početku sticanja psiholoških znanja i čije matematičko obrazovanje nije naročito široko. Konkretni primeri, koji potkrepljuju izlaganje osnovne materije u udžbeniku, odnose se na numeričke podatke iz psihološke istraživačke prakse i na numeričke podatke pokupljene u različitim opštepoznatim istraživačkim oblastima.

Da bi se savladalo izloženo gradivo u celini, ipak su potrebna srednjoškolska matematicka znanja, naročito iz oblasti aritmetike, algebre i analitičke geometrije.

Knjiga sadrži i deo sa zadacima, rasporedjenih u 12 partija, za samostalno vežbanje, Rešenja pojedinih zadataka propraćena su komentarima, objašnjenjima i crtežima. Poslednja grupa zadataka ne nosi naslov partije, niti su za te zadatke data rešenja. U sličnoj situaciji je kandidat na ispitu: treba sam da odluči koju će metodu primeniti na date podatke i ne zna tačna rešenja. Ovi zadaci, dakle, služe da se razmisli o metodu koji treba odabrati, kao i da se stekne sigurnost u tačnost svog rada.


Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 140 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović