Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

Seminar posvećen "Profesionalnom usmeravanju učenika sa posebnim potrebama"  razmatra problematiku inkluzije ove dece u proces obrazovanja za uspešan rad u suženom izboru zanimanja, koji odgovara njihovim potencijalima, poštujući ograničenja koja imaju usled različitih kontraindikacija za obavljanje jednog broja poslova zbog psihofizičkih i zdravstvenih smetnji u njihovom razvoju.


Seminar ima za cilj da pomogne školskim saradnicima, psiholozima i pedagozima, da se što bolje pripreme za ovaj zadatak koji pred njih postavlja već primenjen Zakon o Inkluzivnom obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju.

 

Poseban problem je njihovo uključenje u redovno obrazovanje, jer specijalno obrazovanje nije pružalo potrebni nivo socijalizacije ove dece u radni proces i pripremalo ih za samostalan život.

Takođe je u okviru edukativnog cilja ovog seminara istaknuta timska saradnja lekara specijalista medicine rada i psihologa na ovom zadatku gde su uloge različite po metodologiji, ali su zajednički usmerene na savetovanje dece i roditelja da pravilno izaberu svoj profesionalni put i pored ograničenja koje imaju. Iz tog razloga i lekari koji se bave preventivnom medicinom su potencijalni polaznici ovog seminara.

Takođe seminar nudi informacije o primeni instrumenata za merenje psihofizičkih sposobnosti dece sa smetnjama u razvoju i sa zdravstvenog i sa psihološkog aspekta.Polaznici će se takođe upoznati sa metodologijom rada Komisije za upis u Inkluzivno obrazovanje kroz statističke podatke, ali i kroz praktične primere.

Savetovanje roditelja i dece sa smetnjama u razvoju biće simulirano kroz Igranje uloga polaznika seminara.
Sve vreme biće interaktiva komunikacija između predavača - autora i polaznika seminara.


DETALJI:

KATALOŠKI BROJ: 162
Kompetencija: K4
Prioriteti: 3

Autori i zvođači seminara su stručnjaci koji se dugo bave ovom problematikom što dokazuje činjenica da je ovaj seminar akreditovan od strane Ministarstva prosvete za 2012. i 2013. godinu.

Autori i izvođači seminara su dipl. psiholozi Višnja Helajzen i Mirjana Gmizović i prmarijus dr. Dragica Trnavac specijalista medicine rada.

Prijave za učešće na seminaru slati na adresu: nina@dps.org.rs
Cena ovog dvodnevnog seminara je 10 000,00 po učesniku.
Datum održavanja: 14-15.12.2012.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kongres 69.jpg

Počela je prijava radova za Kongres psihologa Srbije 2021. Više informacija na sledećem linku: https://www.dps.org.rs/prijava-radaPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 118 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović