Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

registar-blizanaca

Zadovoljstvo nam je što možemo da Vas obavestimo da je naša studija blizanaca ušla u drugu godinu. Do sada je, u istraživanjima sprovedenim u Novom Sadu, Beogradu i Nišu ispitano blizu 90 parova blizanaca. Naše aktivnosti se nastavljaju: u Registar blizanaca prijavilo se blizu 500 zainteresovanih ispitanika, odnosno blizu 250 parova blizanaca. Ovaj projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, a realizuju ga istraživači sa Filozofskog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

 

Naše aktivnosti zainteresovale su brojne elektronske i štampane medije – o nama su pisali Blic, 24 sata, Večernje novosti, Dnevnik…, a pojavili smo se i u programima RTS-a i RTV Vojvodine.

Dosadašnjem uspehu naših istraživanja u velikoj meri su doprineli svi koji su promovisali našu studiju i uspeli da zainteresuju parove blizanaca za učešće u istraživanjima. Od srca Vam se zahvaljujemo na saradnji, i nadamo se da će se ona nastaviti: molimo Vas da i nadalje obaveštavate blizance koje poznajete o mogućnosti da uzmu udela u našoj studiji. Detaljne informacije o mogućnostima za registraciju mogu se pronaći na našem sajtu http://www.blizanci.rs , kao i na našem Facebook profilu (Registar blizanaca). Vaša pomoć u pogledu promocije studije i informisanja ispitanika predstavlja dragocen doprinos razvoju genetike ponašanja u Srbiji – naš Registar blizanaca, naime, predstavlja neophodan preduslov za sistematsko sprovođenje bihejvioralno – genetičkih studija, kojih do sada kod nas nije bilo.

Srdačno Vas pozdravljamo, još jednom zahvaljujemo na dosadašnjoj pomoći i nadamo se uspešnoj saradnji u budućnosti.


S poštovanjem,

Prof. dr Snežana Smederevac, rukovodilac projekta

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kongres 69.jpg

Počela je prijava radova za Kongres psihologa Srbije 2021. Više informacija na sledećem linku: https://www.dps.org.rs/prijava-radaPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 131 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović