Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

podruznica-sombor-sept-2012Psiholozi Zapadno bačkog okruga sastali su se nakon letnje pauze u prostorijama Srednje ekonomske škole, gde je topao doček pripremila Stamenka Sudar. Sastanak je održan 29.09.2012.

 

Centralna tema sastanka je bila prezentacija predavanja prof.dr.Mikloša Biroa „Quo vadis, psihologijo?“, koju je održala predsednica podružnice Izabela Rašković.

To je bila prezentacija nekih od rezultata istraživanja koje su psiholozi mogli čuti u plenarnom predavanju prof. Biroa na prošlogodišnjem Saboru psihologa. Imali smo prilike da vidimo statističke podatke dobijene kao odgovore na pitanja Kako srednjoškolci vide psihologe, Šta očekuju direktori ustanova od psihologa, a šta sami psiholozi, Šta direktori klinika očekuju od psihologa i Koje zamerke direktori upućuju psiholozima.

U istraživanju se pominje i stepen zadovoljstva nastavom na fakultetu psihologije i daje se pregled koliko zaposlenih psihologa postoji na određeni broj stanovništa, kako kod nas tako i u svetu.

Psiholozi su učestvovali i u radionici koju je osmislila naša koleginica domaćin. Radom u grupama bavili smo se pitanjima koji su nam zadaci na poslu, koje izvore znanja koristimo da bismo postigli te zadatke, šta to čitamo, šta nas motiviše, a šta demotiviše. Obzirom da su kolege zaposlene na različitim radnim mestima mogli smo videti šarolikost zadataka i poslova koje obavljamo, veliki broj literature kojom se služimo, kao i razloge kojima sebe motivišemo na našim poslovima. Još jedanput psiholozi su pokazali svoju predanost struci, entuzijazam i potrebu da saznavaju novo.

Meira Mrđenov

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kongres 69.jpg

Počela je prijava radova za Kongres psihologa Srbije 2021. Više informacija na sledećem linku: https://www.dps.org.rs/prijava-radaPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 105 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović