Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

Osecaj-i-meraKnjiga pod nazivom OSEĆAJ I MERA, renomiranog autora prof. dr Predraga Ognjenovića sada je sa svojim šestim ponovljenim izdanjem u ponudi Centra za primenjenu psihologiju.
Sa prvim izdanjem, davne 1977. godine, knjiga je nagrađena od strane Društva psihologa Srbije nagradom „Dr Borislav Stevanović“ za naučni doprinos razvoju psihologije u Srbiji.

 

Knjiga sadrži 11 poglavlja u okviru kojih su razmatrani: Problem kvaliteta; Problem intenziteta; Psihofizičke metode; Teorija informacije; Teorija dedukcije signala; Neopsihofizika; Teorija nivoa adaptacije i Funkcionalno merenje. Literatura obuhvata 105 referenci.

B5 format, 206 strana, latinično pismo.


U PREDGOVORU OVOG IZDANJA AUTOR O KNJIZI KAŽE:

Rad na ovoj knjizi oslanjao se na određene koncepte kognitivne psihologije, pa je razložno da se i čitalac o tome informiše. Reč je o shvatanju kognicije, percepcije kao vrste kognicije i čitanja kao vrste percepcije u svetlu Aktivističke teorije. Po tom shvatanju čitalac aktivno radi na tekstu i onda kada je ubeđen da mu se samo oči kreću po redovima slova. Taj "rad" može biti veći ili manji – ja se zalažem za to da on bude veći kada se čita ovako složena i inspirativna materija. Zato su predviđene one margine da bi se po njima pisalo, crtalo, komentarisalo. Tu sa stra­ne je već ponuđen neki prvi i osnovni nivo obrade, vaše je da to aktivno raz­radite i proširite.

Crteži su namerno dati onako kako se to radi na tabli, slobodnom rukom. (Ima to neke psihološke prednosti.)...


CENA PUBLIKACIJE je 950 dinara.

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs;
tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kongres 69.jpg

Počela je prijava radova za Kongres psihologa Srbije 2021. Više informacija na sledećem linku: https://www.dps.org.rs/prijava-radaPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 141 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović