Početna

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

zapadno-backi-02072011

Sastanak je održan 02.07.2011. a domaćin sastanka bila je Irena Banda, psiholog osnovne škole u Kupusini.  Mesto sastanka, nije bila škola već čarda ''Smuđ'' jer je ovo okupljanje, posle formalnog, imalo i svoj neformalni deo- druženje uz paprikaš , odbojku i plovidbu čamcem. Na dnevnom redu, formalnog dela  sastanka, glavna tačka bio je Izveštaj sa Sabora psihologa.

Ovogodišnji Sabor održan je od 01. do 04. juna u Sokobanji. Predstavnice naše Podružnice, koje su učestvovale i izvestile o tome, su Izabela Rašković, Jadranka Radojčić i Meira Mrđenov.

Na 59 naučno-stručnom skupu  Društva psihologa Srbije, pod nazivom ''Naš identitet i društvene promene'', okupilo se manje psihologa nego ranijih godina ali radilo se istim intenzitetom. Prezentovani su radovi u okviru sekcija, održani okrugli stolovi  i plenarna  predavanja. Predsednica naše Podružnice, Izabela Rašković, donela je knjigu rezimea koju su kolege mogle detaljno da pogledaju i da se informišu o sadržaju i toku Sabora i da odaberu ono što je za njih interesantno.

Kao zanimljive sadržaje, o kojima su detaljnije izlagale,  koleginice, učesnice Sabora, izdvojile su: plenarno predavanje Mikloša Biroa, na temu: ''Naš identitet i društvene promene'', performans : ''Religija i savremene komunikacije'', sadržaje rada Sekcije školske psihologije i sadržaje rada Sekcije geštalt psihologije.

Psiholozi su veoma često,   na svom radnom mestu, ''usamljena'' struka, i suočavaju se sa raskorakom između svog programa rada i onoga što ostali zaposleni očekuju od njih. Korisno bi bilo da u svom okruženju psiholog ima prilike da predstavi svoj program rada kao i da se informiše o očekivanjima  ostalih i svoj rad usmeri, koliko se to može, u pravcu odgovora  očekivanjima.

Na sekciji školske psihologije istaknuto je da se uloga školskog psihologa vidno pomera u pravcu savetodavne a sve manje je procenjivačka (dijagnostička).

Na simpozijumu - Geštalt savetovanje i terapija, voditelj je bila naša članica, Meira Mrđenov, a imala je i, izuzetno uspešan, vlastiti prikaz Geštalt eksperimenta kao tehnike koja se koristi u radu sa klijentima.

Jadranka Radojčić je naglasila da su bili zanimljivi  i inspirativni radovi na temu korupcije i sajberpsihologije (kreiranje i upravljanje virtuelnim identitetom, privatnost, oblici zavisnosti od interneta, odnos čovek-računar...) .


Stamenka Sudar

Psiholog Srednje ekonomske škole

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 2171 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović