Početna

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Redovna Skupština Društva psihologa Srbije bila je planirana za subotu, 26. decembar ove godine, što je uobičajen ritam njenog održavanja. Zbog toga je Izvršni odbor tražio od sekcija i podružnica DPS izveštaje o radu da bi se oni mogli zbirno prezentovati. Izabrani su i delegati za Skupštinu, određen dnevni red i mesto održavanja (svečana sala Rudarskog fakulteta), ali se ispostavilo da neki članovi predloga Statuta DPS još nisu usaglašeni u Društvu.


Dosta ranije pokrenut je proces razmatranja izmena i dopuna našeg Statuta, obrazovana je radna grupa, koja zbog odustajanja jednog a bolesti drugog člana nije imala pun kapacitet, pa je posao priprema nacrta preuzeo sekretarijat a onda i Izvršni odbor DPS pod vođstvom Višnje Helajzen.

Javna diskusija u Društvu, preko našeg sajta i novina, pokrenuta je još letos. Svi su pozvani da daju svoje primedbe. Predloge izmena detaljno je razmotrio IO a onda je 18. decembra stiglo i pismo od Upravnog odbora Centra za primenjenu psihologiju da neke članove u vezi sa privrednom delatnošću Društva i radom CPP treba promeniti i usaglasiti do 15. januara, što je zaista važno. IO je zamolio da to bude ranije i zauzeo stav da se Skupština pomeri za kraj januara.

Kako predsednik Društva zakazuje skupštinu, odlučujem se za optimalno vreme da se sve usaglasi i pripreme završe, tako da će se Skupština Društva psihologa Srbije održati u subotu, 30. januara 2010. godine. Imajući u vidu obavezujuće nove zakone o udruženjima građana i privrednim društvima, kao i potrebe da se donese zaista dobar inovirani osnovni dokument Društva, smatram da su važnija usaglašavanja i dolazak do jedinstvenih stavova u vezi s tim od održanja prethodnog termina za Skupštinu.

Po onoj narodnoj: Ako ne možemo kako hoćemo, učinićemo kako možemo.

Prvoslav S. Plavšić, predsednik Društva psihologa Srbije


Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 1844 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović