Zakoni i pravilnici
  • Serbian Language
  • English (UK)
U maju 1996. godine u Službenom glasniku broj 25, objavljen je Zakon o uslovima za obavljanje psihološke delatnosti.

STATUT DRUŠTVA PSIHOLOGA SRBIJE , 2016. god

Društvo psihologa Srbije je na svojoj sednici održanoj septembra 1989. godine, donelo Pravilnik Suda Časti , čija je osnovna funkcija zaštita etičkih normi struke i očuvanje ugleda poziva psihologa, potom utvrđivanje sankcija, postupka i uslova za njihovo izricanje.

Sa navedenim zakonskim odredbama i propisima usklađena je i izdavačka i distributivna delatnost Centra za primenjenu psihologiju. Jedan od osnovih preduslova za nabavku i korišćenje testovnog materijala jeste da je reč isključivo o diplomiranom psihologu, koji je stoga u obavezi da tom prilikom dostavi i fotokopiju diplome ili uverenja o diplomiranju.
Psiholozi koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi i načela Etičkog kodeksa, sami umnožavajući testove van Centra i Društva psihologa, omogućavaju zloupotrebu od strane nestručnih i neodgovornih lica, pri čemu se najčešće odstupa od standardnog oblika, procedure i kvaliteta psiholoških instrumenata.

KOMPROMITOVANJEM TESTA ILI PAK NEKE DRUGE PSIHOLOŠKE AKTIVNOSTI, UTIČE SE I NA STRUČNI AUTORITET STRUKE I VAŠ LIČNI.

Zalaganjem za pridržavanje navedenih zakonskih odredbi, Društvo psihologa ima najbolje namere u zaštiti profesionalnih interesa i identiteta psihologa kao pojedinca i grupe.


Na 22. sednici Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije održanoj 02.07.2013.godine usvojen je PRAVILNIK O DODELI NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO DRUŠTVA PSIHOLOGA SRBIJE

Pravilnik o dodeli nagrade “Josip Berger” za najbolji master rad iz oblasti psihologije primenjenu u praksiПравилник о часопису Психологија

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić