Publikacije

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Младен Костић 1932 – 2021.

C:\Users\Psiholog4g\Desktop\преузимање.jpg 
специјалиста клиничке психологије, гешталт психотерапеут и едукатор

Почетком јануара ове године преминуо је наш уважени колега Младен Костић, зачетник Гешталт психотерапије у Србији, изузетан психолог, велики човек, ентузијаста и зачетник многобројних иницијатива које су биле од изузетног значаја за генерације психотерапеута и клиничких психолога, али и психолога уопште.  

Младен је највећи део радног стажа провео у Институту за ментално здравље у Београду - на Клиничком одељењу за неурозе и гранична стања и у Диспанзеру за одрасле, Одсеку за брак и породицу. Већи део његовог рада односио се на индивидуално, групно и породично саветовање и психотерапију, едукацију психолога и лекара, као и дијагностичко психолошко испитивање, а затим и учествовање у многобројним истраживањима. 

Један је од оснивача Саветовалишта за младе при Дому омладине у Београду у коме је једном недељно после подне радио више од две деценије. 

После вишегодишње едукације из области Гешталт терапије у нашој земљи и иностранству водио је бројне едукативне групе у Србији, Хрватској, Словенији и Македонији. Гешталт центар у Београду основао је 1991. године, а колегама које су имале прилику да уче од Младена несебично је помагао да кроз рад са клијентима развијају унутрашњу равнотежу, преузмају одговорност за лични и професионални живот и односе које граде у свету, са светом и са собом, као и да спознају моћ аутентичног живљења.

Младен је био ангажован  у активностима Удружења гешталт саветника  и гешталт терапеута Југославије као његов председник, потом у Савезу друштава психотерапеута Југославије као потпредседник, а у Друштву психолога Србије као председник  Секције за гешталт терапију. Jедан je од оснивача Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије.

Колега Костић је објавио велики број стручних радова и превео неколико стручних публикација. Учествовао је на бројним конгресима и стручним скуповима. 

Примио је више признања за стручни рад oд професионалних и других институција. 

Као истакнути члан Друштва психолога Србије, залагао се за темељну едукацију психотерапеута и стављање психотерапије и психологије у законске оквире. 

Као психотерапеута и едукатора одликовала га је снажна посвећеност: сати подршке, несебичног дељења вештина и знања, оптимизма, прихватања, слушања, разумевања, подстицаја, пажљивог истраживања себе и других обележило је Младенов живот и рад. 

Друштво психолога Србије му дугује велику захвалност за изузетан допринос, рад и залагање у Друштву, за Друштво и за целу психолошку струку.

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović