Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

neopr

NEO PI-R, primena i interpretacija

dr sci D. Đurić Jočić, doc dr T. Džamonja Knežević, doc dr G. Knežević

redovna cena: 840 dinara

cena sa popustom: 670 dinara


Knjiga  "NEO PI-R, primena i interpretacija" posvećena je upitniku ličnosti koji je baziran na Petofaktorskom modelu ličnosti. Cilj knjige je da se prezentuje primena NEO PI R upitnika na osnovu empirijskih istraživanja i praktičnog iskustva autora, posebno u oblasti kliničke psihologije. Široka upotreba ovog upitnika u različitim oblastima, zasniva se na pretenzijama modela da predstavi univerzalne dimenzije ličnosti koje obuhvataju normalne i patološke fenomene ličnosti u jedinstveno polje. U prvom dalu razmatran je odnos normalnosti i amoralnosti, međuodnos crta ličnosti, poremećaja ličnosti i teških mentalnih poremećaja. U drugom delu predstavljeno je istraživanje o primeni upitnika na našoj kliničkoj populaciji. Treći i četvrti deo knjige razmatra etape korišćenja instrumenta od zadavanja, preko kodiranja, do interpretacije rezultata, a navedeni primeri treba da omoguće razumevanje procesa obrade i korišćenja rezultata.

 

Proces prevoda i empririjske provere NEO PI R upitnika odobren je od strane Psychological Assessment Resources Inc., kao nosioca izdavačkih prava. Autori su u saradničkom kontaktu sa tvorcima instrumenta Costa-om и McCrae-om, i njihova podrška u procesu prevođenja instrumenta i kasnijoj proveri je bila od velikog značaja.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić