Baner

Društvo psihologa Srbije

Pridružite nam se...

Akreditovani programi obuka

obuka

PDF Štampa El. pošta

zbornik5

OPŠTA PSIHOLOGIJA
Zbornik 5

redovna cena: 712.50 dinara

cena sa popustom: 570 dinara


Zbornik radova iz oblasti opšte psihologije, nalazi se u sklopu obavezne literature na studijama psihologije. Obuhvata u integralnom obliku tekstove i radove domaćih autora, ranije objavljivanih u različitim naučnim publikacijama. Sadrži dva dela. U prvom delu su dati testovi: I.Ivić "Nagoveštaji simboličke funkcije kod antropoida"; L. Vučić "Nova dostignuća u psihologiji učenja" sa međunarodnog sastanka u Fraskatiju; Lj. Žiropađa "Dva mehanizma instrumentalnog učenja" i "Dve orijentacije u komparativnoj analizi učenja"; V. Ðurić "Asocijacija ili informacija" i S. Radonjić "Bihejviorizam, pun i prazan organizam i biološke granice učenja".

Drugi deo Zbornika sadrži tekstove samo prof. dr Slavoljuba Radonjića, o biofidbeku (biološka povratna informacija), potom terapijskim principima i metodama bihejvioralne terapije, o terapiji ponašanja i relaksaciji.

Naknadno je pridodat i deo u kojem autor S. Radonjić prikazuje kako se principi učenja mogu koristiti u objašnjenju nastanka anksioznih stanja i fobija.


Naručivanje: E-mail  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack