Sekcije
  • Serbian Language
  • English (UK)

Секција је основана ради стручног деловања и окупљања чланства у циљу развоја О.Л.И. Интегративне Психодинамске Психотерапије. Едукација из О.Л.И. метода је верификована од стране Секције за Психотерапију, саветовање и Коучинг Друштва психолога Србије као едукација која испуњава све стручне и етичке стандарде. Акредтиована је од стране УПСКС-удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије. 

О.Л.И. метод је психотерапијски правац са базично психодинамском оријентацијом. Теоријски је заснован на сазнањима четири психоаналитичке психологије: психологије нагона, Его психологије, теорије објектних односа и селф психологије. Метод рада је интегративни јер примењује технике различитих психотерапијских праваца, као и оригиналне технике ОЛИ метода. Основу за интеграцију различитих теоријских оквира, метода и техника, пружа модел базичних способности за обраду емоција-емоционалних компетенције. Базичне емоционалне компетенције на којима се базира О.Л.И. метод су: способност за ментализацију и неутрализацију, целовитост објекта, константност објекта, толеранција на амбиваленцију, толеранција на фрустрацију, волја и иницијатива. Технике различитих психотерапијских праваца се укључују у рад са клијентом ако могу да допринесу развоју неке од наведених емоционалних компетенција (које су саставни елементи способности за љубав и рад).

Оснивач О.Л.И. Интегративне Психодинамске Психотерапије је Небојша Јовановић.

Председник секције је Рената Сенић

Едукације из О.Л.И. метода спроводи "О.Л.И. Центар за Интегративну Психодинамску Психотерапију, Саветовање и Коучинг": www.olicentar.rs

Психолози који желе да постану чланови секције могу се пријавити емаилом на jnebojsa@ikomline.net (послати податке: Име, презиме, матични број, факултет на којем су завршили психологију)

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić