Istorijat društva

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Program obuhvata inovacije u oblasti istraživanja i primene Roršah metoda poslednjih godina. Namenjen je psiholozima koji već imaju bazično znanje o Eksnerovom sistemu interpretacije i žele da razvijaju i unapređuju svoje kompetencije u oblasti procene ličnosti. Početak kursa planiran je za 7. novembar 2021.godine i predviđa 8 online susreta (nedeljom) putem ZOOM aplikacije.

Rezervišite na vreme svoje mesto u grupi slanjem podataka (ime i prezime, kontakt telefon, scan diplome ili registracioni broj iz baze psihologa Društva psihologa Srbije, sertifikat o završenom osnovnom kursu interpretacije Roršah metoda po Obuhvatnom modelu Džona Eksnera), na mail adrese cpp@dps.org.rs i dpscpp@orion.rs. Rok za prijavu je 28. oktobar 2021.godine.

O programu

Džon Eksner nije želeo da njegov sistem interpretacije bude korigovan ni u jednom segmentu, ali su posle njegove smrti 2007.godine. njegovi najbliži saradnici nastavili da unapređuju sistem interpretacije Roršah metoda. Nekoliko bliskih Eksnerovih saradnika nastavilo je da istražuje i koriguje sistem donoseći novi model R-PAS koji će u narednim decenijama verovatno postati dominantni način interpretacije. Autori novog sistema su otvoreni za dijalog i orijentisani ka istraživanjima, pa je sistem baziran na strogim metodološkim proverama i otvoren ka daljim korekcijama. R-PAS donosi izmene u svim elementima sistema: načinu zadavanja (ograničenje broja odgovora), izbacivanje nekih starih i uvođenje novih indikatora, grupisanje u nove klastere i specijalne indekse, izmene u interpetaciji. Sistem integriše dosadašnja teorijska razmatranja o Roršah metodu i rezultate najnovijih empirijskih studija. 

Teme koje će se obrađivati: 

  • problemi u kodiranju i interpretaciji Roršah protokola, 
  • novine u sistemu posle smrti Eksnera, 
  • novi način zadavanja metoda, 
  • nove tabele za kvalitet forme, 
  • novi indikatori, 
  • izmene u načinu grupisanja i interpretaciji klastera. 

Po završetku kursa, polaznici će biti informisani o izmenama u sistemu i upoznati sa novim načinom kodiranja, tabeliranja i interpretacije podataka. Ukoliko psiholog dobro poznaje Eksnerov sistem, bez teškoća će savladati R-PAS sistem, koji predstavlja neku vrstu nadgradnje postojećih pravila kodiranja i interpretacije sistema.  

Polaznici:

Psiholozi koji poseduju bazično znanje Roršah metoda po Obuhvatnom modelu Džona Eksnera.

Kurs vodi dr sci. Dragana Đurić Jočić, specijalista psiholog

 

Trajanje: 8 susreta nedeljom od 11 do 13.30 časova, online putem ZOOM aplikacije

 

Datum početka: 7. novembar 2021.godine

Rok za prijavu: 28. oktobar 2021.

Kotizacija: 30.000 rsd (za članove DPS – 24.000 rsd)

 

PRIJAVU možete poslati putem elektronske pošte na e-mail: cpp@dps.org.rs, dpscpp@orion.rs, ili se javiti na telefon 011/32 32 961. 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 244 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović