Istorijat društva

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)


Roršah test je projektivna tehnika čija je namena ispitivanje strukture i dinamike ličnosti ispitanika. Test se sastoji od 10 karata sa simetričnim mrljama od mastila. Ispitanikove percepcije slika se beleže i kasnije analiziraju. 

Hogrefe group je izdavač poznatih Roršahovih karti sa mrljama od mastila još od davnih 1920-ih. Kada su prvi put objavljene Herman Roršah, tvorac i dizajner karata, je sa izdavačem Huberom razvio poseban proces štampanja, kako bi se precizne boje i senke koje je tvorac zamislio, i postigle štampom. Do dana današnjeg, svaki reprint karata zahteva ogromnu pažnju i tehničko znanje. Kao što je korisnicima Roršahovog testa sa dugogodišnjim iskustvom poznato, preciznost boja i senki na mrljama od mastila i njihova konzistentnost i konstantnost tokom dugog niza godina, su glavne karakteristike ovog testa koje su potpuno esencijalne i za validnost rezultata koji se trenutno dobijaju kao i za dugoročnu naučnu pouzdanost i reputaciju testa. Stroga kontrola kvaliteta štampe omogućava da karte proizvedene danas imaju potpuno isti kvalitet i izgled kao one čiju je štampu nadgledao sam Herman Roršah. Stoga, originalne Roršahove test karte proizvedene od strane Hogrefe group su jedine odobrene od strane Međunarodnog udruženja Roršah i projektivnih tehnika, za upotrebu u dijagnostici Roršah testom. 

Od sada se u redovnoj ponudi Centra za primenjenu psihologiju nalazi originalno švajcarsko izdanje test karata. Cena kompleta od 10 test karata iznosi 14.900,00 rsd. 

 

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 160 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović