Istorijat društva

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Drage kolege, zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na međunarodnu konferenciju Dani primenjene psihologije. Naša konferencija održaće se tradicionalno, 25. i 26. septembra na Filozofskom fakultetu u Nišu. Cilj nam je da ohrabrimo kolege iz različitih oblasti psihologije da aktivno učestvuju u diskusiji istraživačkog rada podstičući razmenu ideja između psihologa svih generacija. Dani primenjene psihologije su mesto na kome objedinjujemo psihologe istraživače, studente istraživače svih nivoa studija i druge stručnjake koji svoju praksu obogaćuju naučnim radom.

Veliko zalaganje programskog i organzacionog skupa odbora ne može ostvariti naš cilj bez vašeg učešća i  zato vas pozivamo da doprinesete tradiciji okupljanja oko zajedničkih vrednosti psihološke struke koje nastojimo da promovišemo. Zajedno možemo da ostvarimo inspirativnu diskusiju i razmenu ideja između različitih grana psihološke profesije, i prijatno druženje i saradnju.

Potencijalni oblici učešća na konferenciji uključuju plenarno izlaganje, simpozijume, usmene prezentacije, prezentacije u stručnoj sesiji, okrugli sto, poster prezentacije, seminari i radionice.

Za sada je potvrđeno učešće dva plenarna predavača. Prvi plenarni predavač - prof. dr Veljko Jovanović je jedan od najuticajnijih istraživača mlađe generacije u oblasti psihologije u regionu jugoistočne Evrope. Njegova istraživanja usmerena su na teme koje se tiču razumevanja i merenja subjektivnog blagostanja, kao i međukulturalnih razlika u blagostanju. Dobitnik je nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najboljeg mladog naučnika i istraživača 2018. godine, a 2019. godine za svoju knjigu „Psihologija subjektivnog blagostanja“ dobio je nagradu „Dr Borislav Stevanović“. Član je redakcije našeg najuglednijeg naučnog časopisa „Psihologija“, kao i uredničkog odbora časopisa „Journal of Well-Being Assessment“. Drugi plenarni predavač je dr Milica Nikolić, sa Univerziteta u Amsterdamu. dr Milica Nikolić proučava razvoj socijalne anksioznosti kod dece i mladih, odnosno učešće straha, inhibisanosti i samosvesnosti u razvoju socijalne aksioznosti. Za svoj rad, Milica je dobila naročita priznanja za doprinos razvojnoj psihologiji od stane holandske i evropske asocijacije dečjih psihologa, a trenutno radi na proučavanju neuralnih mehanizama samosvesne emocionalne reaktivnosti i njene povezanosti sa socijalnom anksioznošću kod adolescenata. 

Radni jezik konferencije je engleski, a prijava rezimea moguća je na zvaničnoj veb stranci konferencije www.psihologijanis.rs/dpp a rok za prijavu je 30. april. Prijava radova za stručne sekcije može se podneti i na srpskom jeziku. Organizatori konferencije obezbediće recenziju svakog pristiglog rezimea, a povratna informacija autorima biće dostavljena do 15. juna.  Prihvaćeni rezimei biće objavljeni u knjizi rezimea pre same konferencije, dok će integralni tekstovi saopštenih radova biti objavljeni, nakon recenziranja, u tematskim zbornicima konferencije. Iznos kotizacije je 6000 RSD ili 50 evra (instrukcije za plaćanje možete naći na veb prezentaciji konferencije).

Prijavite svoj rad i vidimo se u Nišu! www.psihologijanis.rs/dpp 

Organizacioni i programski odbor

Konferencije Dani primenjene psihologije

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 575 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović