Istorijat društva

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Poštovane koleginice i kolege,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Prvu naučno-stručnu konferenciju pedagoga i psihologa - „Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji“ u organizaciji Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona. I Naučno-stručna konferencija održaće se 26. marta 2020. godine u Tuzli.

Program konferencije obuhvata plenarna predavanja, usmena saopštenja, poster prezentacije, simpozijume, promociju knjiga, okrugle stolove i radionice. Zvanični jezici konferencije su bosanski, hrvatski, srpski i engleski jezik. Pozivamo vas da svoje radove prijavite slanjem sažetaka do 15. februara, a cijele radove do početka konferencije 26. marta 2020. godine. Radovi će nakon postupka recenzije biti kategorisani u oblast Pedagogije ili Psihologije, te uvršteni u knjigu rezimea, a nakon konferencije recenzirani radovi će biti uvršteni u Zbornik radova. Obavijest o prihvatanju sažetka će biti poslana do 10. marta 2020. godine. Usmena saopštenja će biti organizovana kroz sekcije (I sekcija - saopštenja iz pedagogije, II sekcija - saopštenja iz psihologije; studentska sekcija - u zavisnosti od prijavljenih studentskih radova za naznačene oblasti).  Kotizacija po prijavljenom radu iznosi 50,00 KM. Kotizacija obuhvata učešće u cjelokupnom programu konferencije, konferencijski materijal uključujući potvrdu učešća i štampanje rada u knjizi rezimea, te u Zborniku radova. Uplatu kotizacije možete izvršiti do 20. marta na broj žiro računa Društva: 1321000311517739  (NLB banka d.o.o. Sarajevo) sa naznakom KOTIZACIJA ZA KONFERENCIJU. Kotizacija za pasivne učesnike iznosi 20 KM. Članovi Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona, kao i studenti, oslobođeni su plaćanja kotizacije. Za studente će biti organizovana studentska sekcija u okviru konferencije.  Jedan autor može prijaviti najviše 3 rada, a na dva rada može biti prvi autor. Ujedno, ovom prilikom vas obavještavamo da je Zbornik sažetaka sastavni dio konferencijskog materijala, a planirano je da Zbornik cjelovitih radova bude objavljen do kraja 2020. godine. Konferencijski program će biti dostupan najkasnije 10 dana prije početka konferencije.

Rezimei se dostavljaju putem elektronskog formulara koji se nalazi na LINKU ZA PRIJAVU do 15. februara 2020. godine na jednom od jezika BHS govornog područja (bosanski, hrvatski ili srpski jezik) i na engleskom jeziku. Ukoliko budete imali problema da se prijavite putem elektronskog formulara, molimo Vas da nam se obratite putem e-mail adrese: konferencija.pedagoga.psihologa@gmail.com. O ishodu recenzentskog procesa ćete biti blagovremeno obaviješteni. Svaki rad recenzira se anonimno od strane dva nezavisna recenzenta. 

Srdačno vas pozdravljamo i nadamo se da ćete uzeti učešće u Prvoj naučno-stručnoj konferenciji pedagoga i psihologa u Tuzli.

                                                                                Organizacioni odbor konferencije

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 267 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović