Istorijat društva

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Poštovane kolege,

Pozivamo vas na promociju knjige Kreativnost u interakciji Dr Bojane Škorc, koja će se održati u OŠ „Lazar Savatić“, u sredu 12.12.2018.god. sa početkom u 17 časova u amfiteatru škole.
Ova aktivnost se realizuje u okviru stručnog usavršavanja stručnih saradnika u školi.

Branka Tišma,

Predsednik IO DPS

Nataša Stojanović

Predsednik Pedagoškog društva


Knjiga je ušla u najuži izbor žirija Beogradskog sajma 2018.god. u kategoriji naučne knjige.  

Iz recenzije knjige:

„Autorkino poznavanje stranih i domaćih istraživanja, lična teorijska i praktična iskustva, možda mogu objasniti neverovatnu lakoću i postignuti stepen jasnoće u prenošenju znanja, uz očuvanu ozbiljnost i dubinu. Knjiga predstavlja sposobnost integrisanja, hrabrost u izlaganju ličnih opredelenja i strpljenje u obrazlaganju. Orijentacija doktorke Škorc je jasno humanistička, a naučno zasnovana, što nam omogućava da prebolimo i postmodernistički pesimizam i ideologiju individualizma. Izučavanja kreativnosti nas vraćaju, na nov način, ljudskom potencijalu u društvenom kontekstu. Izbegavši klopku naučne arogancije i pozitivističkog mehanicizma, ne upadajući ni u klopku mistifikujućeg idealizma, doktorka Škorc nam poklanja novi geštalt „Kreativnost u interakciji” - visoko obrazovnu i inspirativnu knjigu.“

O autoru:

Bojana Škorc je profesor psihologije na Fakultetu likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Kao predavač saradjuje se Fizičkim fakultetom, Biološkim fakultetom i Učiteljskim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Saradjivala je kao istraživač u oblasti psihologije umetnosti, psihologije snova i opšte psihologije na Institutu za psihologiju u Beogradu, a takođe i kao predavač na Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu muzičke umjetnosti i Fakultetu vizuelnih umjetnosti Mediteran na Univerzitetu Crne Gore. Objavila je 200 istraživanja iz oblasti psihologije stvaralaštva, socijalne psihologije, psihologije obrazovanja i interdisciplinarnih istraživanja rada sa osetljivim društvenim grupama. Više od 20 godina kao aktivista u okviru udruženja Zdravo da ste  i International Rescue Commitee sarađuje na razvojnim i socijalnim programima sa institucijama kao što su UNHCR (Visoki komesarijat za izbeglice Ujedinjenih nacija), UNDP (Razvojni programi Ujedinjenih nacija), Radda Barnen (Spasimo decu Švedske), Stichting Vluchteling (Holandija), Belguim Red Cross, Danish Red Cross, Japan international cooperation agency, Action for the Children and Communities Tokyo, Easti Side Institute for Short Term and Group Therapy, All Stars Talents Show, Ministarstvom rada zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapredjivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvom omladine i sporta i drugim institucijama. Svoj pristup zasniva na idejama aktivizma, otkrivanja i pokretanja novih razvojnih kapaciteta i šansi u zajedničkom humanom pokretu stvaranja  zdrave životne prakse. Istovremeno smo ono što jesmo ali i ono što još nismo, što tek postajemo – polje za razvoj uvek je otvoreno.


Фотографија корисника Društvo Psihologa Srbije

 

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 246 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović