Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Prijava rada

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)


Roršah test je projektivna tehnika čija je namena ispitivanje strukture i dinamike ličnosti ispitanika. Test se sastoji od 10 karata sa simetričnim mrljama od mastila. Ispitanikove percepcije slika se beleže i kasnije analiziraju. 

Hogrefe group je izdavač poznatih Roršahovih karti sa mrljama od mastila još od davnih 1920-ih. Kada su prvi put objavljene Herman Roršah, tvorac i dizajner karata, je sa izdavačem Huberom razvio poseban proces štampanja, kako bi se precizne boje i senke koje je tvorac zamislio, i postigle štampom. Do dana današnjeg, svaki reprint karata zahteva ogromnu pažnju i tehničko znanje. Kao što je korisnicima Roršahovog testa sa dugogodišnjim iskustvom poznato, preciznost boja i senki na mrljama od mastila i njihova konzistentnost i konstantnost tokom dugog niza godina, su glavne karakteristike ovog testa koje su potpuno esencijalne i za validnost rezultata koji se trenutno dobijaju kao i za dugoročnu naučnu pouzdanost i reputaciju testa. Stroga kontrola kvaliteta štampe omogućava da karte proizvedene danas imaju potpuno isti kvalitet i izgled kao one čiju je štampu nadgledao sam Herman Roršah. Stoga, originalne Roršahove test karte proizvedene od strane Hogrefe group su jedine odobrene od strane Međunarodnog udruženja Roršah i projektivnih tehnika, za upotrebu u dijagnostici Roršah testom. 

Od sada se u redovnoj ponudi Centra za primenjenu psihologiju nalazi originalno švajcarsko izdanje test karata. Cena kompleta od 10 test karata iznosi 14.900,00 rsd. 

 

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović