Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

zdravstvena

ZDRAVSTVENA PSIHOLOGIJA

dr Dušica Berger

redovna cena: 900 dinara

cena sa popustom: 720 dinara


Autor i saradnici poduhvatili su se jednog teškog zadatka da predstave ovu, relativno novu granu primenjene psihologije. Knjiga pored uvoda u kojem se govori o nastanaku ove grane primenjena psihologije, pojmovnom određenju i biopsihosocijalnom modelu kao okosnici za razmatranje psihološkog pristupa raznim psihosomatskim i somatskim oboljenjima sadrži i sledeća poglavlja: Ponašanje, zdravlje i primarna prevencija, Reakcije na simptom, bolest i traženje stručne pomoći, Stres i njegovo prevladavanje, Alkoholizam, pušenje i gojaznost, Odnos lekar - bolesnik i problemi interakcije, Hospitalizacija, Bol i njegovo savladavanje, Psihoneuroimunologija, Aids i kancer, Kardiovaskularne bolesti, moždani udar i ponašanje, Psihološki aspekti terminalnih stanja (smrti), Porodica, zdravlje i bolest. Knjiga je od značaja za stručnjake, psihologe, lekare i sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, jer ih podseća da čoveku nije važna samo vrhunska medicinska pomoć, nego i ljudski prilaz koji će omogućiti da se pacijent ne oseća kao slučaj, već i kao ljudsko biće.

Knjiga je pisana studiozno, argumentovano, uz podatke iz najsavremenijih izvora i istraživanja, pisana jasno i lakim stilom. Namenjena je psiholozima, onima iz prakse, ali i nastavnicima, predavacima, lekarima i srodnim strukama kao i svim zainteresovanim za oblasti zdravlja i bolesti, probleme ljudskog življanja uz oboljanja koja su, nažalost, česti pratilac samog života.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd


 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić