Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

cedastat

STATISTIKA ZA PSIHOLOGE

Čedomir Dragićević

redovna cena: 975 dinara

cena sa popustom: 780 dinara


Ovaj osnovni kurs statistike nastao je na osnovu predavanja, držanih studentima prve godine psihologije u okviru predmeta "Statistika u psihologiji" na Odeljenju za psihologiju Filozofskog Fakulteta u Beogradu. Udžbenik je namenjen isključivo redovnim i vandrednim studentima psihologije koji upisuju studije uglavnom posle završenog srednjeg školovanja. Njihovo matematičko obrazovanje prilično je raznoliko -zavisno od planova i programa različitih usmerenja koja su završili.

Vodeći računa o tome, autor se trudio da u najvećoj mogućoj meri udžbenik prilagodi korisnicima koji su tek na početku sticanja psiholoških znanja i čije matematičko obrazovanje nije naročito široko. Konkretni primeri, koji potkrepljuju izlaganje osnovne materije u udžbeniku, odnose se na numeričke podatke iz psihološke istraživačke prakse i na numeričke podatke pokupljene u različitim opštepoznatim istraživačkim oblastima.

Da bi se savladalo izloženo gradivo u celini, ipak su potrebna srednjoškolska matematicka znanja, naročito iz oblasti aritmetike, algebre i analitičke geometrije.

Knjiga sadrži i deo sa zadacima, rasporedjenih u 12 partija, za samostalno vežbanje, Rešenja pojedinih zadataka propraćena su komentarima, objašnjenjima i crtežima. Poslednja grupa zadataka ne nosi naslov partije, niti su za te zadatke data rešenja. U sličnoj situaciji je kandidat na ispitu: treba sam da odluči koju će metodu primeniti na date podatke i ne zna tačna rešenja. Ovi zadaci, dakle, služe da se razmisli o metodu koji treba odabrati, kao i da se stekne sigurnost u tačnost svog rada.


Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić