Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

 

PSIHOMETRIJA

Metod i teorija psihološkog merenja

Peto dopunjeno izdanjeAutor: Stanislav Fajgelj

Redovna cena: 2.590 dinara

Cena sa popustom: 2.070 dinara


Peto dopunjeno izdanje sadrži 17 glava sa preko 320 poglavlja, koji pokrivaju sve značajne oblasti psihometrije; od teorije merenja do moralnih pitanja psihološkog testiranja. Preko 70 poglavlja je pretrpelo manje ili veće izmene, jer po rečima autora: „Mislim da svaka uspešna knjiga ovog tipa mora biti razvojni projekt. Nadam se da će ovo izdanje produžiti život knjizi, tako što će ona nastaviti da korisno služi svim čitaocima, studentima, kolegama i profesiji testiranja uopšte.”


„Iako formalno napisana kao udžbenik iz predmeta Psihometrija na dodiplomskim studijama… ova knjiga to prevazilazi po opsegu i po kvalitetu i predstavlja istinsko naučno delo. Na osnovu svog doprinosa unapređenju i razvoju Teorije merenja na našim, i ne samo na našim prostorima, ona je nezaobilazni udžbenik i za studente postdiplomskih studija psihologije...


…autor je pokazao da postoji i treći način, koji… se sastoji iz dubokog teorijskog promišljanja operacija povezanih sa merenjem psihičkih, i ne samo psihičkih karakteristika, a zatim i iz kritičke komparativne analize najvažnijih modela na kojima se zasniva procena metrijskih karakteristika mernih instrumenata.


Zbog toga je opseg ovog udžbenika bar dvostruko veći od opsega udžbenika napisanih na neki od tradicionalnih načina. Međutim, knjiga se lako čita, jer nijedan pojam i nijedan postupak nisu ostavljeni bez jasnog i sistematskog objašnjenja… eventualni problem sa matematikom i statistikom autor je rešio na vrlo jednostavan način: osnovnom tekstu pridružen je jedan izuzetno dobro napisan dodatak u kome su na jasan i razgovetan način opisane metode za multivarijatnu analizu podataka.”

Iz recenzije prof. dr Konstantina Momirovića

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić