Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

Почетна

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

Младен Костић 1932 – 2021.

C:\Users\Psiholog4g\Desktop\преузимање.jpg 
специјалиста клиничке психологије, гешталт психотерапеут и едукатор

Почетком јануара ове године преминуо је наш уважени колега Младен Костић, зачетник Гешталт психотерапије у Србији, изузетан психолог, велики човек, ентузијаста и зачетник многобројних иницијатива које су биле од изузетног значаја за генерације психотерапеута и клиничких психолога, али и психолога уопште.  

Младен је највећи део радног стажа провео у Институту за ментално здравље у Београду - на Клиничком одељењу за неурозе и гранична стања и у Диспанзеру за одрасле, Одсеку за брак и породицу. Већи део његовог рада односио се на индивидуално, групно и породично саветовање и психотерапију, едукацију психолога и лекара, као и дијагностичко психолошко испитивање, а затим и учествовање у многобројним истраживањима. 

Један је од оснивача Саветовалишта за младе при Дому омладине у Београду у коме је једном недељно после подне радио више од две деценије. 

После вишегодишње едукације из области Гешталт терапије у нашој земљи и иностранству водио је бројне едукативне групе у Србији, Хрватској, Словенији и Македонији. Гешталт центар у Београду основао је 1991. године, а колегама које су имале прилику да уче од Младена несебично је помагао да кроз рад са клијентима развијају унутрашњу равнотежу, преузмају одговорност за лични и професионални живот и односе које граде у свету, са светом и са собом, као и да спознају моћ аутентичног живљења.

Младен је био ангажован  у активностима Удружења гешталт саветника  и гешталт терапеута Југославије као његов председник, потом у Савезу друштава психотерапеута Југославије као потпредседник, а у Друштву психолога Србије као председник  Секције за гешталт терапију. Jедан je од оснивача Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије.

Колега Костић је објавио велики број стручних радова и превео неколико стручних публикација. Учествовао је на бројним конгресима и стручним скуповима. 

Примио је више признања за стручни рад oд професионалних и других институција. 

Као истакнути члан Друштва психолога Србије, залагао се за темељну едукацију психотерапеута и стављање психотерапије и психологије у законске оквире. 

Као психотерапеута и едукатора одликовала га је снажна посвећеност: сати подршке, несебичног дељења вештина и знања, оптимизма, прихватања, слушања, разумевања, подстицаја, пажљивог истраживања себе и других обележило је Младенов живот и рад. 

Друштво психолога Србије му дугује велику захвалност за изузетан допринос, рад и залагање у Друштву, за Друштво и за целу психолошку струку.

 

На мрежи

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се за мејлинг листу ДПС

Издвајамо

Програми обука
за стручно усавршавање
Детаљније →
Постаните члан
обновите чланство
Детаљније →
Пред изазовом сте ? Желите више ?
Имамо решење за Вас
Детаљније →

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић